OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

Jogurtovač ESSENS

Jogurtovač ESSENS
Jogurtovač ESSENS sa vyznačuje mimoriadne ľahkou obsluhou bez nutnosti akéhokoľvek nastavovania, ovládania alebo dohľadu. Ohrev zabezpečuje samoregulačné inteligentné vyhrievacie teleso PTC, ktoré zaručuje najvyššiu možnú bezpečnosť a súčasne úspornú prevádzku.
Jogurtovač je vyrobený podľa noriem Európskej únie, všetky použité materiály sú stabilné a nádoba na prípravu jogurtu je zhotovená z vysoko kvalitnej nerezovej ocele, určenej pre potravinárske účely.

Základné vlastnosti a parametre:
- úsporný príkon 20W, samoregulačné PTC vyhrievacie teleso
- kvalitná nerezová nádoba na prípravu jogurtu so samostatným plastovým vekom
- celkový objem nádoby 1,5 l (s rezervou pre ľahké rozmiešanie probiotickej zmesi v 1 l mlieka)
- čistý dizajn bez komplikovaného ovládania s hladkým povrchom pre ľahkú údržbu
- priehľadné plastové veko umožňuje sledovať prípravu jogurtu
- kontrolná dióda (signalizuje zapnutý stav)
Rozmery: priemer 214 mm, výška 145 mm (rozmery balenia: 223×223×242 mm)
Hmotnosť: 0,91 kg (hmotnosť balenia: 1,05 kg)
Súčasťou balenia je návod v slovenskom jazyku.

Cena pre členov Klubu ESSENS:24,00 € / 15 bodov
Odporúčaná predajná cena: 33,60 €

ESSENS Colostrum Probiotics
Výživový doplnok ESSENS Colostrum Probiotics obsahuje štyri vybrané probiotické kultúry - kmene mikroorganizmov s priaznivými účinkami, prebiotikum inulín a colostrum, ktoré je zdrojom účinných látok.
Výrobok je určený pre individuálnu prípravu „živých“ domácich jogurtov vysokej kvality.
* PROBIOTIKÁ = živé organizmy, ktoré vytvárajú rovnováhu črevnej mikroflóry
** PREBIOTIKÁ = zdroj energie pre „jogurtové“ mikroorganizmy a symbiotické črevné baktérie
Jogurt vyrobený z pro/prebiotickej zmesi ESSENS predstavuje takzvanú „funkčnú potravinu“.
Tj. potravinu vyrobenú z prirodzene sa vyskytujúcich zložiek, ktoré majú vedľa výživovej hodnoty aj priaznivý účinok na zdravie konzumenta.
Obsah balenia:
6 ks sáčkov / 10 g zmesi v jednom sáčku

Cena pre členov Klubu ESSENS: 15,00 €/ 12,5 bodov
Odporúčaná predajná cena: 21,00 €

Vďaka spojeniu ESSENS Colostrum Probiotics obohatených o colostrum a jogurtovača ESSENS získavate jedinečnú možnosť vytvoriť si skutočne zdravý bioaktívny jogurt najvyššej možnej kvality, ktorý ideálnym spôsobom a bez prídavných chemických látok prirodzene prispieva k obnove vnútornej metabolickej rovnováhy a k zvýšeniu obranyschopnosti organizmu.

Čo potrebujeme k výrobe jogurtu:
1 l (najlepšie plnotučného) čerstvého mlieka, 1 sáčok probiotickej zmesi ESSENS a jogurtovač ESSENS.

Príprava jogurtu:
Do nerezovej nádoby nalejte 1 liter mlieka. Odstredené alebo polotučné mlieko produkuje redší jogurt, zatiaľ čo z plnotučného mlieka vyrobíte jogurt hustejší. Je možné použiť aj nepasterizované mlieko, ktoré je však vhodné najskôr prevariť. Teplota mlieka v jogurtovači nemá presiahnuť 43 °C, pri dlhšom pôsobení vyššej teploty probiotické baktérie hynú. Potom do mlieka nasypte 1 sáčok ESSENS Colostrum Probiotics a dôkladne premiešajte. Vďaka nádobe s objemom 1,5 litra bude príprava jogurtovej zmesi skutočne pohodlná, pri miešaní v nerezovej nádobe však odporúčame používať plastové alebo drevené lyžice, aby sa nádoba nepoškriabala.
Nerezovú nádobu potom prikryte plastovým krytom, vložte ju do hlavnej časti jogurtovača a uzatvorte priehľadným vekom. Vďaka unikátnemu vyhrievaciemu telesu PTC sa medzi nerezovú nádobu a samotný jogurtovač nepridáva voda! Po zapojení do zásuvky je automaticky spustený proces výroby jogurtu. Ten trvá približne 4-6 hodín. Pokiaľ necháte jogurtovú zmes zrieť dlhšie, bude jogurt hustejší a kyslejší. Čas si prispôsobte podľa vašej chuti a požadovanej konzistencie. Neodporúčame nechať zmes zrieť dlhšie ako 12 hodín. Keď je jogurt hotový, odpojte jogurtovač zo zásuvky. Ihneď po dokončení procesu fermentácie (mliečneho kvasenia) je jogurt pripravený k spotrebe. K stabilizácii (ztuhnutiu) však dôrazne odporúčame umiestniť nádobu s jogurtom do chladničky, čím sa predĺži aj dátum spotreby. Doba uskladnenia v chladničke by nemala presiahnuť 3- 5 dní.

Doba skladovania:
Dátum spotreby nerozbalenej probiotickej zmesi v sáčku je 6 mesiacov od dátumu výroby. Sáčky probiotickej zmesi skladujte pri teplote do 25 °C a chráňte pred vyššou teplotou, ktorá by mohla iniciovať predčasnú aktiváciu bakteriálnych kmeňov.

Prečo jogurt od nás?
Ide o bioaktívny jogurt najvyššej možnej kvality vyrábaný bez konzervantov, sladidiel a ďalších chemických prísad.
Obsahuje stonásobne vyšší počet živých baktérií ako bežne predávané jogurty.
Vďaka jedinečnému jogurtovaču ESSENS je možné vyrobiť si ho kedykoľvek a kdekoľvek, a to už za 4 hodiny.

Prínos živých jogurtov ESSENS:
Probiotická zmes slúži k doplneniu mliečnych baktérií do tráviaceho traktu, upravuje črevnú mikroflóru narušenú v dôsledku nevhodnej stravy, liečbou antibiotikami apod. Zlepšuje a upravuje trávenie, zabraňuje množeniu škodlivých látok a chráni sliznicu žalúdka a čriev. Svojím pôsobením napomáha zvýšiť odolnosť organizmu voči prípadným infekciám a napomáha celkovému posilňovaniu imunitného systému.
ESSENS Colostrum Probiotics ďalej napomáha znižovať hladinu cholesterolu v krvi, prispieva k prirodzenej ochrane proti hnačkám, kvasinkovým infekciám, pomáha telu regulovať hladinu cukru v krvi, môže podporovať vstrebávanie vápnika a zmierňovať príznaky laktózovej intolerancie.
Colostrum obsiahnuté v probiotickej zmesi ESSENS napomáha podporovať obranyschopnosť organizmu, upravuje trávenie a má protizápalový účinok.

Užívanie jogurtov ESSENS:
Priaznivé účinky probiotík na ľudský organizmus sa prejavujú predovšetkým pri dlhodobej a pravidelnej konzumácii.
Ideálne je užívať jogurt ESSENS čistý, ale môžeme ho dochutiť ovocím, müsli, medom alebo marmeládou. Výborne chutí v šalátoch a je z neho možné pripraviť aj dresing. Taktiež sa dá využiť ako hydratačná maska na tvár. 
 

Na základe skúseností našich členov s výrobou jogurtov si vám dovoľujem napísať upresňujúce informácie k výrobe jogurtu s ESSENS Colostrum Probiotics v Yogurt Makeri ESSENS:

Príprava jogurtu:
Do nerezovej nádoby nalejte 1 liter mlieka.
Odstredené alebo polotučné mlieko produkuje redší jogurt, zatiaľ čo z plnotučného mlieka vyrobíte jogurt hustejší. Na výrobu použite vždy čerstvé mlieko, nie trvanlivé.
Je možné použiť aj nepasterizované mlieko, ktoré je však vhodné najskôr prevariť.
Skôr ako začnete s prípravou, je nutné zohriať mlieko na izbovú teplotu.
Teplota mlieka v jogurtovači nemá presiahnuť 43 °C, pri dlhšom pôsobení vyššej teploty probiotické baktérie hynú.
Potom do mlieka nasypte 1 sáčok ESSENS Colostrum Probiotics a dôkladne premiešajte. Vďaka nádobe s objemom 1,5 litra bude príprava jogurtovej zmesi skutočne pohodlná, pri miešaní v nerezovej nádobe však odporúčame používať plastové alebo drevené lyžice, aby sa nádoba nepoškriabala.
Nerezovú nádobu potom prikryte plastovým krytom, vložte ju do hlavnej časti jogurtovača a uzatvorte priehľadným vekom. Vďaka unikátnemu vyhrievaciemu telesu PTC sa medzi nerezovú nádobu a samotný jogurtovač nepridáva voda! Po zapojení do zásuvky je automaticky spustený proces výroby jogurtu. Ten trvá približne 8 hodín.
Pokiaľ necháte jogurtovú zmes zrieť dlhšie, bude jogurt hustejší a kyslejší. Čas si prispôsobte podľa vašej chuti a požadovanej konzistencie. Neodporúčame nechať zmes zrieť dlhšie ako 12 hodín. Keď je jogurt hotový, odpojte jogurtovač zo zásuvky. Ihneď po dokončení procesu fermentácie (mliečneho kvasenia) je jogurt pripravený k spotrebe.
K stabilizácii (ztuhnutiu) však dôrazne odporúčame umiestniť nádobu s jogurtom do chladničky, čím sa predĺži aj dátum spotreby. Doba uskladnenia v chladničke by nemala presiahnuť 3- 5 dní.

Verím, že doplňujúce informácie uľahčia výrobu vášho domáceho jogurtu.